Keurmeester Elektrische Apparaten (KEA)Trainingsduur
Een dag
Kosten
€ 395,00 (ex. BTW)
Locatie
Amersfoort / in-company
 

In deze training leert de deelnemer NEN 3140 inspecties uit te voeren aan vrijwel alle elektrische gereedschappen.

Data
13 oktober 2022
24 november 2022
Training

»

In het kort

Tijdens deze training wordt de periodieke inspectie van diverse elektrische apparaten en gereedschappen zoals boormachines, haspels, slijptollen, enz. behandeld.

Tijdens de training gaan de deelnemers zelf meten en voeren ook zelf visuele inspecties uit aan diverse elektrische apparaten.

Na afloop van de training is de deelnemer in staat om zelfstandig NEN3140 apparaatkeuringen uit te voeren met de meegeleverde checklijsten en de al opgedane praktijkervaring!

Doelgroep

Medewerkers die belast zijn of worden met de keuring van elektrische handgereedschappen en kleine machines. Dit zowel voor keuringen binnen de eigen organisatie als het keuren voor derden.

Voor deze training wordt een vooropleiding op LBO/MBO-niveau geadviseerd.

Lesmethode

Praktijk en theorie ondersteunen elkaar. Daarom wisselen wij in ons trainingscentrum de theorie en praktijk met elkaar af. Na afloop van de training bent u al ervaren!

In een tijd van online leren denken wij dat het contact met een echte docent nog steeds een meerwaarde heeft. Daarom kiezen wij voor kleine groepen en ervaren docenten die ook direct in kunnen gaan op vragen van de deelnemers.Doel

»

Doel van de training

Na afloop is de deelnemer in staat om zelfstandig elektrische gereedschap te keuren op basis van de meegeleverde checklijsten.

De deelnemer heeft kennis van de keuringseisen, meetapparatuur en software en kan het dagelijkse beheer van keuringen en materieel uitvoeren.Programma

»

Inhoud en lesmaterialen

Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke apparaten inspecteren
  • Welke frequentie
  • Wie mag inspecteren
  • Relatie Arbo-wet en NEN 3140
  • Waaruit bestaat een inspectie
  • Welke metingen uitvoeren
  • Welke meetinstrumenten gebruiken
  • Registratie van keuringen

Tijdens de training is tijd voor door de deelnemers zelf ingebrachte onderwerpen, bedrijfsspecifieke vragen en afwijkende arbeidsmiddelen.

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide informatiemap met keurings- & inspectielijsten.Afsluiting

»

Examen en certificaat

Deze training wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Bij een positief eindresultaat ontvangt de deelnemer een bedrijfserkend certificaat. 

 

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »