Honda Engine & Transmission Plant


Categories: Brand & Roet, Corrosie, Maakindustrie, Wateroverlast
 

Honda Stock Photo
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
1 (1)
Show Caption
Hide Caption
Before
2 (1)
Show Caption
Hide Caption
After
RIMG9474
Show Caption
Hide Caption
Before
RIMG9477
Show Caption
Hide Caption
After
18A.1 Before
Show Caption
Hide Caption
Before
18A.1 After
Show Caption
Hide Caption
After
Incident

Een grote Honda motor- en transmissiefabriek in Celaya, Mexico kreeg te maken met aanzienlijke overstromingen nadat zware regenval dammen in de buurt deed bezwijken. Watermassa’s kwamen vrij en huizen en bedrijven in lager gelegen gebieden werden zwaar getroffen. Verschillende gebouwen binnen het terrein van de faciliteit stonden onder meer dan een halve meter modderig rivierwater. AREPA werd ingeschakeld om een ??projectbeheersplan te maken en de schade in de motorfabriek te beoordelen. Ons team was nodig om te helpen bij het reinigen van de machines, elektrische systemen en elektronica, CNC-machines, toestellen voor het gieten van kleurstof, bedieningselementen, robotica en de motor/transmissie assemblagelijn.

Na een eerste rondleiding door de fabriek, werkten we samen met de interne teams van de verzekerde om vast te stellen welke apparatuur voor reconditionering voorrang te geven. Het doel was om ze zo snel mogelijk terug te brengen naar een of andere vorm van productie, zelfs als deze niet op volle capaciteit zou zijn. De beslissing werd genomen om zich te concentreren op de transmissie assemblage. Ons projectplan was gedetailleerd en grondig en werd daardoor later in aangepaste vorm gebruikt voor andere delen van de faciliteit.

Uitdagingen en logistiek

We hebben zo snel mogelijk een team samengesteld dat steeds 25-30 leden telde. Materialen en benodigdheden werden geregeld door lokale bedrijven vanwege een snellere service en er werd een commandocentrum opgezet met een projectmanager en belangrijke leidinggevenden om ervoor te zorgen dat het personeel altijd volledig was uitgerust met materiaal, gecontroleerd werd op veiligheid en in staat was om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken.

Het genereren van voldoende vermogen om licht te produceren en apparatuur draaiende te houden, was een uitdaging, evenals toegang tot schoon water om de reinigingsoperatie te ondersteunen. Deze werden alle overwonnen en AREPA was in staat de juiste processen op de apparatuur toe te passen.

Resultaat

Er werd besloten om te reconditioneren in plaats van te vervangen, waardoor het proces om de fabriek weer productief te maken enorm werd versneld. Volledige vervanging zou jaren hebben geduurd. Er waren meer dan 100 CNC-machines en vele waren te groot om te vervangen. Sommige apparatuur was ook op maat, en de fabriek verloor geld elke dag dat het niet in bedrijf was. Afgezien van alles dat volledig onder water stond, en als een noodzakelijke te vervangen werd beschouwd, werd al het andere gereconditioneerd.

Vanwege de aard van de calamiteit, bevatte het rivierwater zeer fijne deeltjes en daarom moest alles een volledige natte procedure en aansluitend droogproces ondergaan. Alle items zijn getest en schoongemaakt volgens IPC-normen (wat gebruikelijk is voor de elektronische maakindustrie). De hele operatie duurde twee maanden. En in die tijd waren we in staat om de motorenfabriek weer op gang te krijgen en soepel te laten werken. In totaal hebben we meer dan 500 items gereconditioneerd. De kostenbesparingen voor de verzekerde waren onmetelijk, omdat in geval van volledige vervanging de fabriek jarenlang had moeten sluiten.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Nieuws

Lees meer »