Restoring Confidence in Your Equipment

Afbeelding: B_483142

Reconditioneringproces
(water procedure)

Ontmanteling
Bij ontmanteling van apparatuur worden alle te reinigen onderdelen goed toegankelijk gemaakt en eventueel (vloeistof) gevoelige onderdelen geprepareerd, verwijderd of gesealed. Aansluitingen worden voor demontage gemerkt door middel van digitale foto’s, merkstiften en/of kabelbinders en er worden eventueel notities gemaakt.

Wassen
Tijdens deze fase worden de te behandelen onderdelen ingeneveld met een oplossing van zorgvuldig samengestelde speciale alkalische reinigingsmiddelen uit het wasbad.

Spoelen
Na het wasproces moeten de te behandelen onderdelen worden gespoeld met water, teneinde de reinigingsmiddelen en de opgeloste verontreinigingen weg te spoelen.

Demineraliseren en eerste droging
In deze fase zijn de gereinigde onderdelen nog slechts verontreinigd met kalk en minerale bestanddelen uit het spoelwater. Om een optimaal resultaat te verkrijgen worden de onderdelen nabehandeld met gedemineraliseerd water. Vervolgens worden de oppervlakken droog geblazen met perslucht onder een druk van maximaal 4 bar.

Drogen
Onmiddellijk na het reinigingsproces moeten de gereinigde onderdelen worden uitgedroogd. Veelal geschiedt dit in een droogkamer. Deze droogkamer is temperatuur geregeld waarin de temperatuur ingesteld moet zijn tussen de 45° en 50° C.
Tevens is het mogelijk onze speciaal ontwikkelde vacuümdroger te gebruiken. Kenmerkend voor de vacuümdroger is dat deze mobiel is en daardoor wereldwijd kan worden ingezet. De vacuümdroger kan in diverse lagen apparatuur opslaan en staat daardoor voor een versnelde droging van componenten als frequentieregelaars, printplaten en motoren.

Assemblage
Tijdens de assemblage van de apparatuur worden de onderdelen, welke gereinigd en gedroogd zijn, weer gemonteerd.

Reconditioneringproces (handmatige reiniging)

Handmatige reiniging betreft het handmatig in- en uitwendig reinigen van apparatuur en geschiedt met een minimale ontmanteling van de apparatuur.

  • Het, indien nodig, gedeeltelijk ontmantelen van het te reinigen apparaat.
  • Het verwijderen van losse verontreinigingen door gebruikmaking van (ESD) stofzuiger en geïoniseerde perslucht.
  • De feitelijke reiniging van oppervlakken, bekabeling en beplatingen met behulp van licht alkalische reinigingsmiddelen.
  • Assemblage van de ontmantelde onderdelen.
Afbeelding: header monteurs AREPA op locatie