Restoring Confidence in Your Equipment

Snelheid is een must

Bij de beredding van techniek is snelheid een must. Onze 24-uurs service is er dan ook op gericht om de directe en indirecte gevolgen van calamiteiten tot een minimum te beperken.

Bereddingsactiviteiten zijn er in soorten en maten. Denk aan het verwijderen van bluswater, het uitvoeren van een noodreiniging om de inwerking van chloorionen (en het risico op corrosievorming) tot stilstand te brengen, het afdekken van machines enzovoort.

Droging van techniek is één van de meest voorkomende bereddingsmaatregelen. Een te hoge luchtvochtigheid kan immers funest zijn voor techniek. Meestal wordt deze veroorzaakt door bluswater, gesprongen leidingen of binnengedrongen hemelwater. Een hoge luchtvochtigheidsgraad in combinatie met vrijkomende chloorionen leidt tot versnelling van het corrosieproces.

Stabilisatie van corrosieprocessen kan worden bereikt door droging en/of conservering. Bij droging wordt de relatieve luchtvochtigheid verlaagd. Door conservering worden de verontreinigde metaaloppervlakken afgesloten voor vocht.

AREPA Reconditionering beschikt over een grote hoeveelheid ontvochtigingsapparatuur, op strategische punten binnen én buiten Nederland.

Speciale droogtechnieken

Snel drogen na een calamiteit is essentieel om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Ook door de toepassing van een reinigingmethode met gebruik van water kan het noodzakelijk zijn het droogproces te versnellen.

AREPA Nederland heeft de bestaande droogmethodieken verder ontwikkeld en is samen met specialistische machinebouwers overgegaan tot het ontwerpen en bouwen van een uiterst geavanceerde vacuümdroger.

Kernmerkend voor de vacuümdroger is dat deze mobiel is en daardoor wereldwijd kan worden ingezet. De vacuümdroger kan in diverse lagen apparatuur opslaan en staat daardoor voor een versnelde droging van componenten als frequentieregelaars, printplaten en motoren.

Kortom: de vacuümdroger is een zeer specialistische aanvulling op het brede palet van dienstverlening, in eigen beheer ontwikkeld door AREPA Nederland.

Onderhoud nodig?

Contact opnemen