Brand & Roet

Incidents Soot
Na brandschade hebben chemicaliën die zijn neergeslagen op apparatuur een nadelig effect op de elektrische, elektronische en mechanische apparatuur.

De gevolgen van een dergelijke verontreiniging, ook wel gevolgschade genoemd, kunnen enorm verschillen, afhankelijk van de aanwezige chemicaliën of soort verontreiniging, de hoeveelheid of concentratie van elke respectievelijke verontreinigende stof, de omgevingsomstandigheden op de schadelocatie, en het type apparatuur en de materialen die zijn gebruikt bij de constructie van de apparatuur.

De soort verontreiniging die is neergeslagen op de apparatuur hangt af van de samenstelling van de  verbrande materialen, de toegepaste blusmiddelen, of de bron en samenstelling van het afval (of puin) dat bij de schade ontstond. Het verontreinigingsniveau is wisselend, afhankelijk van een samenstel van factoren, zoals:

  • Locatie van de apparatuur met betrekking tot de bron en de ventilatie
  • Type apparatuur: Bepaalde typen apparatuur zijn gevoeliger voor snelle achteruitgang dan andere typen. Bijvoorbeeld, installaties die gebruik maken van hoogwaardige elektronica kunnen sneller technische degradatie oplopen ten gevolge van de calamiteit dan minder gevoelige apparaten
  • Temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving.

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Nieuws

Lees meer »