Duurzaamheid

Sustainability

Bij AREPA zit duurzaamheid in ons DNA.

Wij moedigen de reconditionerings- en verzekeringsbedrijven actief aan om een meer verantwoordelijk en duurzaam verbruiksniveau te bereiken in samenwerking met alle betrokken partijen. Onze belangrijkste dienst omvat het reconditioneren van kritische technische apparatuur en het zo veel mogelijk veiligstellen van hulpbronnen en ruwe materialen, nadat zich een groot schade-incident zoals overstroming, verontreiniging of brand heeft voorgedaan.

Als onderneming houden wij ons voortdurend bezig met het bevorderen van duurzaamheid op het gebied van Milieu, Maatschappij en Corporate Governance [Environmental, Social and Corporate Governance areas (ESG)], en wij streven er naar een duurzame werkplek voor al onze werknemers te zijn, en tevens de industrie op alle fronten in de richting van meer duurzaamheid te stuwen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties [United Nations Sustainable Development Goals (SDGs)] vormen onze basis, zowel intern als extern. Tegenwoordig richten wij onze aandacht vooral op onze uitstoot en de milieuvoetafdruk binnen onze activiteiten en vestigingen, en met name op gebieden zoals:

  • Uitstoot door vervoer
  • Energie en waterverbruik
  • Afvalverwerking
  • Verbruik van chemicali├źn

In de toekomst zullen wij nog nauwer samenwerken met onze klanten, leveranciers en partners om de bewustwording te vergroten betreffende het verbruik van ruwe materialen na een schadeclaim of incident door:

  • Het meten van CO2 equivalenten op gereconditioneerde apparatuur versus vervanging van vergelijkbare apparatuur
  • Door deze informatie aantonen hoe verantwoordelijk verbruik en productie waardevolle hulpbronnen kunnen sparen.

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »