Datacenters

Data Centers
Gezien het hoge tempo van de hedendaagse zakenwereld, zijn de datacenters de motoren achter de meeste bedrijven, instellingen en overheidsdiensten.

Wanneer deze datacenters uitvallen, kunnen de klanten, voor elke minuut dat de datacenters niet operationeel zijn, geconfronteerd worden met risico’s van heel verschillende aard.

In eerste instantie denkt men wellicht aan vervanging van de apparatuur, maar gewoonlijk hoeft slechts een deel van de apparatuur aangepakt te worden - en niet de gehele unit. Vanwege problemen met de compatibiliteit van software en hardware, kan de onnodige vervanging van slechts bepaalde onderdelen leiden tot een volledige upgrade, die op zijn beurt veel duurder kan uitpakken voor verzekerde.

Calamiteiten in datacenters, bijvoorbeeld brand, storm, wateroverlast of zelfs het zogenoemde fenomeen zinc whiskers (microscopische zinkscherven) kunnen een verwoestend effect hebben. Klanten en verzekerden willen zo snel mogelijk antwoorden en een actieplan ontvangen.

Herstellen van datacenters

AREPA heeft succesvol duizenden datacenters en onderdelen hersteld waardoor de bedrijven in een kort tijdsbestek en met geringe systeemintegratie of onderbreking hun bedrijfsactiviteiten weer konden hervatten. 

Of het nu gaat om grote bedrijven die hun eigen datacenter in huis hebben of om kleinere bedrijven die gemeenschappelijke datacenter gebruiken, alle geavanceerde apparatuur zoals servers, computers, netwerkmodules en data-opslagkasten kan worden gereconditioneerd en hersteld. Hierbij zijn ook inbegrepen alle elektrische onderdelen zoals stroomvoorzieningsysteem, noodvoedingen (UPS), verwarmings-, luchtverversings- en klimaatregelingtoestellen, brandbestrijdingssysteem en veiligheidsbewakingsapparatuur.


Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »