Preventief onderhoud en reconditionering van machines & techniek

Preventive Reconditioning Web - preventief onderhoud machines

Doeltreffend preventief reconditioneren van uw machines en andere bedrijfskritische apparatuur is van groot belang voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Ontdek wat preventief reconditioneren is, waarom dit belangrijk is, en hoe AREPA uw bedrijf daarbij kan helpen. In dit artikel geven we antwoord op vragen als:

Wat is preventief onderhoud?

Preventief onderhoud of reconditionering past men toe ter voorkoming van defecten en of storingen door vervuiling aan machines en technische installaties. Er is dus eigenlijk (nog) niks aan de hand met de machine of installatie waar men preventieve reconditionering op toepast. U verlengt de verwachte levensduur en u verhoogt de betrouwbaarheid van machines door deze te laten reinigen door een specialist. De in de loop der tijd ontstane vervuiling in, op én aan uw machines en installaties wordt dan vakkundig gereinigd.

Vergelijk preventieve reconditionering met uw autogarage. Voor preventief onderhoud gaat de auto naar de garage voor bijvoorbeeld het verversen van de olie, het controleren van de remmen of preventief vervangen van de distributieriem.

Waarom preventief reconditioneren van machines en installaties?

Door routinematig preventief onderhoud toe te (laten) passen, en dan met name het technisch reconditioneren (reinigen van de vervuiling die kan leiden tot storingen) voorkomt u dat technische installaties uitvallen en daarmee onnodige bedrijfsstilstand veroorzaken wat uw continuïteit in gevaar brengt. Daarnaast verhoogd u de betrouwbaarheid van uw machinepark, verkleint u de kans op herstelkosten én zorgt u voor een minimale downtijd. Maar er zitten meer voordelen aan het preventief reinigen van uw machines en installaties.

Wat is het voordeel van preventief onderhoud?

Preventief reinigen zorgt ervoor dat…

 • …u met een gerust hart uw bedrijfsactiviteiten kunt blijven uitvoeren
 • …de kans op uitval van machines en installaties sterk afneemt
 • …en dat de werkveiligheid van uw werknemers die de machines en installaties bedienen stijgt.

Ons advies is dan ook om periodiek uw machines en/of technische installaties preventief te laten reconditioneren. Preventief reinigen legt u vast in een onderhoudsplan. Dit plan is van groot belang om beginnende vervuiling die kan leiden tot verstoringen en of uitval, vroegtijdig op te sporen en te verwijderen.

Hoe maakt u een goed onderhoudsplan?

We geven u graag een aantal tips om een onderhoudsplan op te zetten. Uiteraard denken onze technisch specialisten graag met u mee!

 1. Tip 1 is dan ook om een technisch specialist mee te laten kijken, bijvoorbeeld een extern bedrijf of de interne technische dienst. Zo weet u zeker dat u niks mist in uw onderhoudsplan
 2. Breng uw machinepark en installaties in kaart. Welke machines en installaties zijn absoluut belangrijk voor uw bedrijfsactiviteiten? Plaats deze bovenaan de lijst.
 3. Maak inzichtelijk wat de zwakke punten van elke machine en installatie zijn. Zo is duidelijk waarop de meeste aandacht tijdens het preventief reinigingsproces ligt.
 4. Beschrijf per machine-, en installatieonderdeel hoe u preventieve reconditionering kunt toepassen om de meest voorkomende storingen te voorkomen.
 5. Wat is de gewenste actie per machine en installatie?
 6. Zorg ervoor dat de juiste technisch specialisten op tijd op de hoogte zijn van de gewenste actie(s).

Evalueer het plan regelmatig. Zo is dit áltijd up-to-date en voorkomt u het werken met een verouderd plan. Een onderhoudsplan dient ook overzichtelijk te zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van een checklist waar u taken of acties op af kunt vinken.

De technisch specialisten van AREPA helpen u graag met het opstellen van een passend onderhoudsplan voor preventieve reconditionering van uw machinepark en installaties.

 

Neem contact op  »

 

Wat kan AREPA voor u betekenen?

Bij AREPA voeren we preventief onderhoud uit aan alle technische apparatuur en machines. Wij zijn een gerenommeerd technisch reconditioneringsbedrijf en dé specialist op het gebied van reconditionering van machines en installaties.

Ruim 40 jaar ervaring

Door onze ruim 40 jaren ervaring op het gebied van technische reconditionering van apparatuur over de gehele wereld, zetten wij de beste en nieuwste methoden in. Daarnaast geven wij gedegen advies ter voorkoming van storingen of uitval van uw apparatuur. Ons aanbod is zeer divers maar altijd volledig aangepast op uw bedrijfsactiviteiten en onderhoudswensen.

Wat komt in aanmerking voor preventieve reconditionering?

De technisch specialisten van AREPA hebben ruime ervaring met preventief reinigen van machines, apparatuur en installaties zoals:

 • Elektriciteits- en -besturingen kasten
 • Procesapparatuur
 • Server-ruimtes
 • Frequentie drives
 • Midden Spanning installaties
 • Hoogspanningsinstallaties
 • Transformatoren
 • Etc.

We denken graag met u mee!

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor het periodiek reinigen van uw machines of technische installaties? Onze specialisten denken graag met u mee! Neem contact met ons op op +31 (033) 453 50 30 of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Krijg de hulp die je nodig hebt

Ontdek alles over onze reconditionering, onderhoud, continuïteitsadvies en meer.Wat Doen Wij

AREPA is een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van schaderaming en herstel van machines en apparatuur. In meer dan 60 landen overal ter wereld hebben we projecten uitgevoerd en onze vertegenwoordigers zijn altijd 24-uur per etmaal oproepbaar om de inactieve tijd te beperken en de voortgang van het bedrijf te waarborgen.

Kortom, AREPA heeft een aantal van ’s werelds meest vermaarde specialisten in dienst om technische installaties te reconditioneren die zijn verontreinigd door brand en roestvorming, wateroverlast, extreme weersomstandigheden, zout- en schimmelvorming, olielekken, fysieke aantasting en zelfs stof of roet. Wij bieden aan aantal essentiële oplossingen:


 

Waar Zijn We Werkzaam

De eerste stappen van het merk AREPA zijn ongeveer 40 jaar geleden gezet in Silkeborg, Denemarken met activiteiten in Nederland, Zweden en het VK. Nadat AREPA in 2017 was overgenomen door Envista Forensics, een wereldleider op het gebied van forensisch advies, werden de Europese activiteiten van AREPA gecombineerd met TekPro Global het vermaarde reconditioneringsonderdeel van Envista in Noord-Amerika. Gezamenlijk heeft AREPA een van de grootste en meest ervaren teams van reconditioneringsspecialisten in de sector.


 
"Het was een fijne ervaring en een plezier met het AREPA team te werken. De acties die AREPA uitvoerde hebben de Honda Engine Plant geholpen snel weer volgens plan op normale productiesnelheid te komen. Ik beveel hen aan bij elk bedrijf dat enige vorm van hulp bij schadeherstel nodig heeft."
Andrew Silver, "Engine Plant Manager", Honda

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »