Stof- & Poederschade

Dust
Stof en poeders kunnen een verbazingwekkend verwoestende invloed hebben op kritische elektrische apparatuur en installaties.

Vaak kan een materiaal dat ontstaat als bijproduct tijdens de constructie, of materialen die al aanwezig zijn in de meeste hedendaagse fabrieksgebouwen, zoals beton, gips, hout en andere bouwmaterialen gemakkelijk alle horizontale oppervlakken bedekken. Samen met vochtige omstandigheden vormen het stof en het poeder een afdeklaagje op de meeste oppervlakken. De in de fabriek aanwezige ventilatiesystemen verergeren de verontreiniging doordat ze de verontreiniging door de hele fabriek heen verspreiden. Het risico op een dergelijke schade wordt voornamelijk beperkt door het afkoelen van elektronische en elektrische onderdelen. In geval van sterke stofverontreiniging, kan verhitting omslaan in brand.

Kortsluiting of vonkoverslag is de meest voorkomende storing aan stroomvoerende apparatuur en installaties die zijn blootgesteld aan stof en poeder, aangezien sommige stofsoorten elektriciteit kunnen geleiden. Hierdoor kan ook gevolgschade ontstaan. Poederschade door brandblussers veroorzaakt vaak gevolgschade wanneer de brandblussers worden gebruikt om de brand te blussen, of omdat ze worden gebruikt in gevallen van vandalisme. Het poeder is een hygroscopisch materiaal dat vocht naar het oppervlakte trekt en dat roestvorming op metalen oppervlakken kan veroorzaken.

Gevolgschade veroorzaakt door stof en poeder is een onderschatte oorzaak van schade aan bewegende delen zoals kogellagers en assen. Fijnkorrelig stof werkt als een polijstpoeder en verkort de levensduur van bewegende delen in de apparatuur. De AREPA-specialisten zijn experts op het gebied van het beoordelen van apparatuur die stof- en poederschade heeft opgelopen. Elk project is uniek, desondanks kunnen onze bewezen conservering- en stabilisatietechnieken, wetenschappelijke verontreinigingsanalyses, en de deskundige droge- en natte-reinigingsprocessen in hoge mate de schade aan apparatuur op lange termijn, bedrijfsstilstand en verlies van productietijd beperken.
Stof- & Poederreiniging aanvragen »
 

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »