Case studies

De experts van AREPA hebben meer dan 25 jaar ervaring in het voorzien van schadebehandelaars, risicomanagers en bedrijven van compleet herstel na een schade aan kritische apparatuur en systemen. Lees hieronder over het werk dat onze experts hebben uitgevoerd.

Marktsector
Bekijk alles
Verzekering
Maakindustrie
Incident
Bekijk alles
Brand & Roet
Chemische schade
Corrosie
Afval & Puin
Wateroverlast
Locatie
Bekijk alles
VS / Canada
Latijns Amerika
EMEA

 
Brand bij een Chemieproducent in Ohio, USA
Toen een product binnen een hete hogedruk productiemachine in brand vloog bij een chemieproducent in Ohio, raakte de omringende apparatuur verontreinigd door rook en roet. De werkvloer werd ook verontreinigd door water omdat de sprinklerinstallatie door de brand werd geactiveerd. AREPA werd onmiddellijk ingeschakeld om de apparatuur snel te reinigen.


 
Brand bij een fabriek in Zuid-Carolina, USA
Bij een fabriek in Zuid-Carolina brak brand uit in een van de twee grote productielijnen. De fabriek, gespecialiseerd in het vervaardigen van hygiëneproducten, moest zo snel mogelijk de productie hervatten om de openstaande orders te kunnen uitvoeren. Als de uiterste verzenddatums niet gehaald zouden worden, zou er bij de detailhandel een tekort aan het product ontstaan.


 
Honda Engine & Transmission Plant
Een grote Honda motor- en transmissiefabriek in Celaya, Mexico kreeg te maken met aanzienlijke overstromingen nadat zware regenval dammen in de buurt deed bezwijken. Watermassa’s kwamen vrij en huizen en bedrijven in lager gelegen gebieden werden zwaar getroffen. Verschillende gebouwen binnen het terrein van de faciliteit stonden onder meer dan een halve meter modderig rivierwater.


 
Owens-Illinois Glass Manufacturing
De glascontainerfabriek Owens-Illinois in Maastricht produceert glasverpakkingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. In de nacht van 13 op 14 mei 2015 brak brand uit bij één van de productielijnen die gesmolten glas uit de oven gebruikten om glazen containers te vormen. Diezelfde dag werd AREPA opgeroepen om de fabriek zo snel mogelijk operationeel te krijgen.


 
Pre-Pain
Pré Pain is marktleider in de nationale en internationale ‘foodretail- en foodservicemarkt’ voor 'bake off'-producten. Op dinsdag 4 juni 2013, rond 13.30 uur, ontstond er een brand in een koel-vriescombinatie. Hoewel het vuur eerst relatief klein leek, groeide het al snel uit tot een catastrofale miljoenenbrand. Eén productiehal ging verloren, twee werden zwaar beschadigd en zes productielijnen leden zware rook- en roetschade.


 
Promens
Promens is werledleider in het ontwerpen en vervaardigen van plastic producten met 188 vestigingen in 30 landen. Ze produceren verpakking voor farmaceutische, huishoudelijke en industriële chemicaliën, evenals componenten voor elektronica en de automotive sector. Als gevolg van een grote brand op één van de Europese locaties van Promens, zijn honderden zeer gespecialiseerde en dure kunststofmallen zwaar beschadigd.


 
AREPA and Danish State Railways – A Unique Co-operation
IR4 trains in Fredericia started on fire following a horrific wreck. The trains themselves were almost 20 years old, so finding parts to replace was quite difficult, but full replacement would be extremely pricey. Getting the trains up and moving again saved millions.
"Het was een fijne ervaring en een plezier met het AREPA team te werken. De acties die AREPA uitvoerde hebben de Honda Engine Plant geholpen snel weer volgens plan op normale productiesnelheid te komen. Ik beveel hen aan bij elk bedrijf dat enige vorm van hulp bij schadeherstel nodig heeft."
Andrew Silver, "Engine Plant Manager", Honda

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Nieuws

Lees meer »