Case studies

De experts van AREPA hebben meer dan 40 jaar ervaring in het voorzien van schadebehandelaars, risicomanagers en bedrijven van compleet herstel na een schade aan kritische apparatuur en systemen. Lees hieronder over het werk dat onze experts hebben uitgevoerd.

Marktsector
Bekijk alles
Verzekering
Maakindustrie
Datacenters
Marine & Offshore
Onderwijs
Incident
Bekijk alles
Brand & Roet
Chemische schade
Corrosie
Afval & Puin
Wateroverlast
Locatie
Bekijk alles
VS / Canada
Latijns Amerika
EMEA

 
Fire at a Door Production Facility
A company based in the Nordic region that specializes in producing a wide variety of door types suffered a loss when a fire broke out in the bottom of one of its CNC machines, damaging the technical production installation.


 
Mitigating Further Risk in Wind Energy Test Center
A near-shore wind test center in the Nordic region experienced a critical problem when two load coils were contaminated with salt deposits from the air, which caused minor arching, resulting in soot accumulation and damage.


 
Fire at a Professional Laundry Service Facility
A laundry service provider in the Netherlands that caters to hotels and restaurants recently experienced a significant setback due to a fire that damaged its equipment and resulted in extended downtime.


 
Brandschade in magazijn producent van kabelbomen in auto-industrie
Op 11 november 2021 had een fabrikant van kabelboomsystemen voor belangrijke Amerikaanse autobedrijven een brand in hun magazijn. Rook en roet drongen het hele gebouw binnen en verontreinigde halffabricaten en de gehele onderdelenvoorraad. Dat moest snel opgelost worden, hoe we dat hebben gedaan leest u hier!


 
Noorse container getroffen door bliksem
Een Noors bedrijf bedacht een 20-voets gesloten scheepscontainer met een ingebouwde omvormer die walstroom binnenlaat en omzet naar de behoeften van het schip. Bij de ligplaats in Stavanger, Noorwegen, werd deze eenheid door bliksem getroffen. De producent werd gewaarschuwd op rook en elektrische storingen en opende bij aankomst een met rook gevulde container.


 
Brand Bij Centrifuge Van Honingproductie
In Midden-Jutland, Denemarken, leed een honingproductiefaciliteit schade toen een centrifuge vlam vatte. Toen de telefoniste de kamer binnenkwam werd de elektriciteit afgesloten en werd de kamer gevuld met rook die het hele gebied bedekte met een plakkerig roet. De binnencarrousel van de centrifuge zat volledig vast en de onderkant van de tank, het verwarmingselement, de thermostaat en de isolatie waren volledig verbrand.


 
Vervuiling van de serverruimte van de universiteit
Een universitaire serverruimte kreeg te maken met extreme verontreiniging toen de keuken die zich direct boven de serverruimte bevond lekte. Hierbij sijpelde er een stroperige substantie langs de leidingen op de serverruimte-apparatuur inclusief de CAT6-kabel en glasvezelkabels die professionele technische reconditionering vereisten.


 
Brand bij de First Baptist Church in Texarkana, Texas
De ochtend van de 8ste maart was een gewone zondagochtend toen de gemeenteleden zich verzamelden bij de First Baptist Church in Texarkana, Texas. Kort na 3 uur ’s middags brak er brand uit in een geluidscabine in de meldkamer op de 1ste verdieping, die zich verspreidde naar de algemene uitzendruimtes en drie kantoorruimtes.


 
Steekvlam/vlamboog in Universiteits datacentrum
Door een steekvlam/vlamboog in een energiedistributiepaneel in een datacentrum van een grote universiteit raakte het gehele datacentrum overspoeld door roet en rook waardoor het netwerk en de serverinstallatie werden beschadigd.


 
Verontreiniging Chemische fabriek
Bij een chemische fabriek trachtte een medewerker 2.000 pond chemisch poeder in vier 500-pond containers te herverdelen. De gebruikte trechter was echter niet adequaat gereinigd met als gevolg dat er een chemische reactie ontstond waardoor brand uitbrak en er een chemische wolk ontstond die de fabriek overspoelde.


 
Planetarium Universiteit getroffen door tornado
In maart 2018, werd de Jacksonville State University getroffen door een EF-3 tornado, 23 gebouwen raakten beschadigd en 50 andere gebouwen aangetast. In de Martin Hall, een gebouw van 3 verdiepingen hoog, waarin het universiteitsplanetarium is gevestigd, ontstond ernstige schade boven de koepel waardoor apparatuur in het gebouw verontreinigd raakte.


 
Brand in Universiteitslaboratorium
Er ontstond een kleine brand binnen een vacuüm afzuigkap, het vuur verspreidde zich en door dampen en roet raakten twee laboratoria in een universiteit verontreinigd. Envista Forensics UK kreeg de opdracht een onderzoek in te stellen en circa 100 stuks laboratoriumapparatuur werd op een lijst vermeld en monsters werden gezonden naar het laboratorium van AREPA in Silkeborg (DK).


 
Overstroming bij fabriek in Oklahoma
Toen hevige slagregens ervoor zorgden dat het waterpeil van de Arkansas River tot recordhoogte steeg, en de rivier buiten z’n oevers trad, kwamen verscheidene gebieden in Oklahoma onder water te staan, ook in een fabriek met een oppervlakte van 64 ha stond ongeveer 1 meter verontreinigd water.


 
Brand bij een Chemieproducent in Ohio, USA
Toen een product binnen een hete hogedruk productiemachine in brand vloog bij een chemieproducent in Ohio, raakte de omringende apparatuur verontreinigd door rook en roet. De werkvloer werd ook verontreinigd door water omdat de sprinklerinstallatie door de brand werd geactiveerd. AREPA werd onmiddellijk ingeschakeld om de apparatuur snel te reinigen.


 
Brand bij een fabriek in Zuid-Carolina, USA
Bij een fabriek in Zuid-Carolina brak brand uit in een van de twee grote productielijnen. De fabriek, gespecialiseerd in het vervaardigen van hygiëneproducten, moest zo snel mogelijk de productie hervatten om de openstaande orders te kunnen uitvoeren. Als de uiterste verzenddatums niet gehaald zouden worden, zou er bij de detailhandel een tekort aan het product ontstaan.


 
Honda Engine & Transmission Plant
Een grote Honda motor- en transmissiefabriek in Celaya, Mexico kreeg te maken met aanzienlijke overstromingen nadat zware regenval dammen in de buurt deed bezwijken. Watermassa’s kwamen vrij en huizen en bedrijven in lager gelegen gebieden werden zwaar getroffen. Verschillende gebouwen binnen het terrein van de faciliteit stonden onder meer dan een halve meter modderig rivierwater.


 
Owens-Illinois Glass Manufacturing
De glascontainerfabriek Owens-Illinois in Maastricht produceert glasverpakkingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. In de nacht van 13 op 14 mei 2015 brak brand uit bij één van de productielijnen die gesmolten glas uit de oven gebruikten om glazen containers te vormen. Diezelfde dag werd AREPA opgeroepen om de fabriek zo snel mogelijk operationeel te krijgen.


 
Pre-Pain
Pré Pain is marktleider in de nationale en internationale ‘foodretail- en foodservicemarkt’ voor 'bake off'-producten. Op dinsdag 4 juni 2013, rond 13.30 uur, ontstond er een brand in een koel-vriescombinatie. Hoewel het vuur eerst relatief klein leek, groeide het al snel uit tot een catastrofale miljoenenbrand. Eén productiehal ging verloren, twee werden zwaar beschadigd en zes productielijnen leden zware rook- en roetschade.


 
Promens
Promens is werledleider in het ontwerpen en vervaardigen van plastic producten met 188 vestigingen in 30 landen. Ze produceren verpakking voor farmaceutische, huishoudelijke en industriële chemicaliën, evenals componenten voor elektronica en de automotive sector. Als gevolg van een grote brand op één van de Europese locaties van Promens, zijn honderden zeer gespecialiseerde en dure kunststofmallen zwaar beschadigd.


 
AREPA and Danish State Railways – A Unique Co-operation
IR4 trains in Fredericia started on fire following a horrific wreck. The trains themselves were almost 20 years old, so finding parts to replace was quite difficult, but full replacement would be extremely pricey. Getting the trains up and moving again saved millions.
"Het was een fijne ervaring en een plezier met het AREPA team te werken. De acties die AREPA uitvoerde hebben de Honda Engine Plant geholpen snel weer volgens plan op normale productiesnelheid te komen. Ik beveel hen aan bij elk bedrijf dat enige vorm van hulp bij schadeherstel nodig heeft."
Andrew Silver, "Engine Plant Manager", Honda

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »