Noorse container getroffen door bliksem


Categories: Marine & Offshore, Reconditionering na schade, Nooddiensten , Verontreinigingsanalyse, Brand & Roet
 

Lightning
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
19
Show Caption
Hide Caption
The container and switchboards being disassembled
21
Show Caption
Hide Caption
AREPA expert performing decontamination
24
Show Caption
Hide Caption
AREPA experts performing decontamination
41
Show Caption
Hide Caption
Reassembly of electrical switchboards and container
8
Show Caption
Hide Caption
Contamination on the equipment
10
Show Caption
Hide Caption
Contamination on the equipment
15
Show Caption
Hide Caption
AREPA expert performing scientific analysis to determine the risk of corrosion.
Incident

Een Noors bedrijf bedacht een 20 voet gesloten scheepscontainer met een ingebouwde omvormer die walstroom binnenlaat en ombouwt naar de behoeften van het schip. De container ontwikkelt warmte en wordt geventileerd met filters die beschermen tegen het aanzuigen van teveel zout uit de omgeving. Deze unit is gebouwd om waar nodig te worden verplaatst te kunnen worden met standaard transportmiddelen en gereedschap voor containers.

Bij een ligplaats in Stavanger, Noorwegen werd deze eenheid door bliksem getroffen. De fabrikant werd gewaarschuwd op rook en elektrische storingen en opende bij aankomst een met rook gevulde container. Alles in de container was vervuild en ernstige thermische schade trof de linkerbovenhoek van drie tot vier schakelpanelen met veel kabel en kabelgoten, evenals de componenten in de bovenkant van de installaties, de rookmelder en andere aanwezige armaturen. Omdat de eenheden halonvrij werden gebouwd, was er geen reden tot bezorgdheid over corrosieve ionen. Toen de schade-expert ter plaatse arriveerde, zag hij echter tekenen van corrosievorming op de verzinkte oppervlakken.

Uitdagingen en logistiek

AREPA werd opgeroepen en geïnstrueerd om de eenheid op te halen in de haven van Stavanger, Noorwegen en naar de werkplaats van AREPA in Silkeborg in Denemarken te brengen.

Tijdens de restauratie hebben AREPA-specialisten vastgesteld dat de kabels in de installatie halonvrij waren maar AREPA testte 5-22 µgCl / cm² die werden geproduceerd door PVC. Alle componenten en panelen, behalve de zeer zware spoel, werden uit de container gehaald, de vloerbedekking van de muur werd verwijderd en alles werd schoongespoeld. Alle oppervlakken zijn opnieuw geverfd om de algehele cosmetische look af te maken en eventuele resterende geuren te neutraliseren.

De schakelaars werden verwijderd, omvormermodules en schakelaars volledig gedemonteerd en alle oppervlakken werden grondig gereinigd. De unit werd teruggestuurd naar de producent om nieuwe componenten te installeren voor de verbrande / thermisch beschadigde componenten.

Resultaat

AREPA was in staat om de container binnen zes maanden met succes te reconditioneren en te herstellen. AREPA bood de klant een garantie die elke fout en / of storing dekte ten gevolge van de saneringsinspanningen. Dit bood de klant wat gemoedsrust. De reconditioneringskosten bedroegen ongeveer 12 procent van de kosten van een nieuwe eenheid en zouden vanwege de hoge eisen een doorlooptijd van meer dan een jaar hebben gehad.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »