Blog


Marktsector
Bekijk alles
Verzekering
Maakindustrie
Datacenters
Windenergie
Marine & Offshore
Gezondheidszorg
Onderwijs
Incident
Bekijk alles
Brand & Roet
Chemische schade
Corrosie
Stof- & Poederschade
Wateroverlast
Locatie
Bekijk alles

 
Stabiliseren van apparatuur na contact met water
Calamiteiten met water vormen een reeks uitdagingen voor zowel bedrijven als verzekeraars. Een snelle reactie om elektrische apparatuur op de juiste manier te stabiliseren na contact met water is van groot belang. Zo vergroot u de kans op succesvol herstel.


 
Overwegingen voor, tijdens en na het herstellen van apparatuur
Deze blog gaat dieper in op overwegingen van reconditionering om ervoor te zorgen dat de juiste aanbevelingen worden overgebracht en dat reconditioneringsprocessen niet worden beschouwd als een omgeving buiten de ontwerpvereisten van de OEM.


 
De nasleep van een brand: de besmetting die u niet kunt zien
Na een brand is vervuiling in de vorm van roet en / of water (van sprinklerinstallaties) gemakkelijk op te sporen. Rook en roet kunnen zich echter verspreiden naar delen van de faciliteit die niet rechtstreeks door de brand worden getroffen waardoor producten van onvolledige verbranding op zeer gevoelige apparatuur terechtkomen.


 
Desinfecterende middelen en hun effect op apparatuur
Bezorgdheid over zogenaamde ‘high touch’-oppervlakken is bij verschillende instanties een punt van zorg geworden om de verspreiding van COVID-19 te beheersen. Hoewel er een voordeel zit aan verneveling kan dit type toepassing al snel de oorzaak worden van toekomstige defecten aan apparatuur.


 
Herstellen van schade aan computers en servers
Na schade door een brand, water of een ander soort calamiteit kunnen de vervuilende stoffen die op apparatuur terechtkomen, schade aanbrengen aan de elektrische, elektronische en mechanische apparatuur. Soms zijn de verontreinigingen zichtbaar, zoals roet, terwijl andere zich vermengen met bestaand vuil en pas na verloop van tijd zichtbaar worden in de vorm van corrosie.


 
AREPA helpt u te voorkomen dat een leverancier na een calamiteit de garantie op uw apparatuur laat vervallen.
Een incident zorgt ervoor dat verontreinigingen neerslaan op gevoelige, nieuw aangeschafte analytische apparatuur. Professionele reconditionering werd uitgevoerd, gevolgd door functionele testen. Aangezien de apparatuur vrij nieuw was, wilt u dat de garantie intact blijft. Wat kan je doen?


 
Feit versus fictie: 5 veelvoorkomende misvattingen over verlies van apparatuur
Na verlies van bedrijfskritische apparatuur richten zowel claimprofessionals als bedrijfseigenaren zich op het zo snel mogelijk herstellen van de productiviteit. Om dit te doen is het belangrijk ervoor te zorgen dat u alle opties begrijpt en de waarheid kent achter enkele veelvoorkomende misvattingen over apparatuurherstel.


 
Corrosie versus roest - Wat is het verschil?
Corrosie en roest worden vaak door elkaar gebruikt. Hoewel corrosie en roest beide het gevolg zijn van oxidatiereacties (waarbij een element combineert met zuurstof) zijn er verschillen tussen de twee.


 
Preventive Reconditioning
AREPA's Preventive Reconditioning Services (of gepland onderhoud) is een zeer belangrijk onderdeel van Facility- en Asset management. Het effectief onderhouden van bedrijfskritische apparatuur is noodzakelijk om ongeplande productieonderbrekingen door bijvoorbeeld storingen, tot een minimum te beperken. Ook draagt Preventieve Reconditionering sterk bij aan het verhogen van de betrouwbaarheid van de apparatuur en wordt bovendien de levensduur verlengt.


 
Soorten corrosie; dit zijn de verschillen én effecten op metaal
Ontdek welke soorten corrosie er bestaan, wat belangrijke factoren zijn én wat het effect is op metaal en elektronische apparatuur. In deze blog bespreken we de twee algemene soorten corrosie: droge corrosie en natte- of elektrochemische corrosie. Lees snel verder!


 
In 6 stappen naar een Effectief Bedrijfscontinuïteitsplan
Wanneer een calamiteit toeslaat, moet uw bedrijf voorbereid zijn met een gedetailleerd plan om weer operationeel te worden met minimale uitvaltijd. Lees hier hoe u sneller kunt herstellen van een onverwachte gebeurtenis. En volg deze 6 belangrijke stappen in het noodplan.


 
Secundaire schade na vlambogen in windturbines
Wist u dat vlambogen een serieus risico vormen in de windenergie-industrie? We delen daarom graag een aantal best practices voor het maximaliseren van de veiligheid en betrouwbaarheid na schade door vlambogen in windturbines. Leest u mee?




Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »