Feit versus fictie: 5 veelvoorkomende misvattingen over verlies van apparatuur


Categories: Wateroverlast, Brand & Roet, Reconditionering na schade, Nooddiensten , Corrosie, Stof- & Poederschade, Chemische schade
 

Fact Vs Fiction

Na een catastrofaal verlies van eigendommen aan bedrijfskritische apparatuur richten zowel claimprofessionals als bedrijfseigenaren zich op het zo snel mogelijk herstellen van de productiviteit. Maar om dit te doen is het belangrijk ervoor te zorgen dat u alle opties begrijpt. Er zijn enkele veelvoorkomende misvattingen over vervanging, betrouwbaarheid, schade en reparatie van vervuilde apparatuur.

Alle fabrikanten keuren apparatuur af die verontreinigd is door water of rook.

FICTIE: Het vervangen van apparatuur die is verontreinigd door water of rook kan buitengewoon kostbaar zijn. Fabrikanten begrijpen dat het verlies van bedrijfskritische apparatuur catastrofale gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering en productiviteit. Al decennia lang hebben toonaangevende fabrikanten van apparatuur gereputeerde, wetenschappelijke technische reconditioneringstechnieken uitgevoerd en onderschreven na incidenten met water of rook. Bedrijven voor het herstellen van professionele apparatuur bieden garanties, naast die van de OEM's (Original Equipment Manufacturers), die de reinheid van de apparatuur na het reinigingsproces ondersteunen.

Elektronische printplaten raken beschadigd als ze door water zijn verontreinigd.

FICTIE: Veel elektronische printplaten worden gereinigd door OEM's met behulp van gedemineraliseerd water in combinatie met reinigingsmiddelen. Na de reiniging worden veel printplaten beschermd met een conforme coating. Specialisten voor het herstellen van professionele apparatuur weerspiegelen de reinigingsprocessen van de OEM in het veld bij het verwijderen van verontreinigingen. Dit zorgt ervoor dat de printplaten voldoen aan hun oorspronkelijke zuiverheidsspecificatie die in de meeste gevallen veel strenger is dan de vereiste zuiverheid bij de eindgebruiker.

Als elektronica niet direct door water wordt geraakt, droogt het wel terwijl de structuur aan het drogen is.

FICTIE: Elektronica moet in een gecontroleerde omgeving worden gedroogd. Aannemers van faciliteiten plaatsen meestal ontvochtigers, ventilatoren en zelfs verwarmingstoestellen in het gebouw om het vocht te beheersen en de structuur te drogen. Het gebouw is waarschijnlijk ook "geopend en gelucht". Hierdoor kunnen er meer omgevingsresten het pand binnendringen. Als elektronica niet is geopend of behandeld met een middel om verdere schade te voorkomen, kan al het bovenstaande de items verder beschadigen. De betreffende apparatuur moet worden geïdentificeerd en op de juiste wijze worden gestabiliseerd om het begin van schade, zoals corrosie, te voorkomen.

De toekomstige betrouwbaarheid van apparatuur neemt af na een verlies.

FICTIE: Verontreinigde apparatuur die niet professioneel is gereinigd, getest, gerepareerd en opnieuw gekalibreerd, zal absoluut hogere uitvalpercentages ondervinden als deze wordt ingeschakeld en weer in productie wordt genomen. Professioneel gereinigde apparatuur zal betrouwbaarder werken en wellicht voor de tweede keer sinds de inzet in het veld voldoen aan alle functionele ontwerpvereisten van de OEM.

Bedrijven kunnen servicecontracten afsluiten na reconditionering, zelfs als er geen bestond vóór een rook- of waterverliesgebeurtenis.

FEIT: Er zijn meerdere bedrijven en serviceleveranciers die een breed scala aan industrieën bedienen die apparatuurspecifieke contracten verstrekken na een verliesgebeurtenis met rook en water. Ja, het is echt waar!

Risico versus beloning

Ondernemers hebben wellicht meer opties dan ze denken. Het risico versus de beloning kan aanzienlijk zijn als het gaat om reparatie of vervanging. Bekijk ons ??webinar op aanvraag voor meer informatie over het risico van herstel van apparatuur versus beloning.





Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »