Planetarium Universiteit getroffen door tornado


Categories: Onderwijs, Nooddiensten , Reconditionering na schade, Afval & Puin, Wateroverlast
 

Tornado
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
3 Dome Before Decontamination
Show Caption
Hide Caption
Dome Before Decontamination
4 Dome After Decontamination
Show Caption
Hide Caption
Dome After Decontamination
5 Dome Before Decontamination
Show Caption
Hide Caption
Dome Before Decontamination
6 Dome After Decontamination
Show Caption
Hide Caption
Dome After Decontamination
7 Ticker LED Panel Opened Up For Inspection And Decontamination. Some Water Spotting Identified And Removed.
Show Caption
Hide Caption
Ticker LED Panel Opened Up For Inspection And Decontamination. Some Water Spotting Identified And Removed.
8 Photo Of Completed LED Ticker Bars Individually Wrapped In Protective Bubble Wrap And Stored Off The Floor On A Benchtop. It Is Important That These Are Handled With Care When Moving And Avoid Stacking Anything
Show Caption
Hide Caption
Photo Of Completed LED Ticker Bars Individually Wrapped In Protective Bubble Wrap And Stored Off The Floor On A Benchtop. It Is Important That These Are Handled With Care When Moving And Avoid Stacking Anything
2 Dell R520 Network Server Circuitry Before Decontamination
Show Caption
Hide Caption
Dell R520 Network Server Circuitry Before Decontamination
1 Dell R520 Network Server Circuitry After Decontamination
Show Caption
Hide Caption
Dell R520 Network Server Circuitry After Decontamination
Calamiteit

In maart 2018, werd de Jacksonville State University getroffen door een EF-3 tornado, 23 gebouwen raakten beschadigd en 50 andere gebouwen aangetast. De Martin Hall, een gebouw van 3 verdiepingen hoog, waarin het universiteitsplanetarium is gevestigd, leed ernstig dakschade boven de koepel waardoor water en dakteer op de top van de geschilderde geperforeerde koepel lekte. Doordat water door de perforaties lekte, raakten door het water de videocamera en serverinstallatie aangetast. AREPA werd opgeroepen om de schade te beoordelen en de koepel en de apparatuur te herstellen.

Uitdagingen & Logistiek

Voordat AREPA kon beginnen met de technische sanering, moest het gebouw eerst in een lekvrije toestand worden hersteld. Aangezien de universiteit over de gehele campus ernstige schade had geleden en daarom prioriteiten moest toekennen aan de herstelwerkzaamheden, kostte dit bijna een jaar.

Terwijl werd gewacht op toestemming om de sanering ter plaatse uit te voeren, voerde AREPA samen met SERVPRO voorbereidingswerkzaamheden uit – vooral betreffende de uitdaging hoe men de top van de koepel kon bereiken. De oplossing werd gevonden door gaten in het plafond te maken in de uiterste hoek van de kamer, zodat het team daar de klimuitrusting kon bevestigen. Ter ondersteuning bij de sanering van de koepel huurde AREPA een gespecialiseerd klimteam uit Europa in dat de bevoegdheid en bekwaamheid heeft de benodigde technieken en apparatuur te gebruiken om vanaf de dakspanten het werk uit te voeren.

Resultaat

Dankzij de voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd voordat het team ter plekke was en dankzij het gespecialiseerde team dat werd ingehuurd, kon het project met succes binnen slechts 4 dagen worden afgerond –sneller dan de oorspronkelijk geschatte tijd. AREPA heeft de koepel met succes gesaneerd evenals alle voor reconditionering in aanmerking komende apparatuur.

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »