Vervuiling van de serverruimte van de universiteit


Categories: Onderwijs, Datacenters, Reconditionering na schade
 

Server Room Cable Wiring
Incident

Een universitaire serverruimte kreeg te maken met extreme verontreiniging toen de keuken die zich direct boven de serverruimte bevond lekte. Hierbij sijpelde er een stroperige substantie langs de leidingen op de serverruimte-apparatuur. Toen een serviceteam arriveerde om het lek te repareren, braken ze daarbij de afvalafvoerleiding. Dit zorgde daarnaast voor verspreiding van veel vuile partikels in de lucht. Omdat de serverruimte een vrij actieve luchtcirculatie had in de buurt van het lek, werden alle vervuilde partikels door de gehele serverruimte geblazen op de muren, leidingen, bedrading, leidingwerk, verlichting en de HVAC-units.

Uitdagingen en logistiek

Het vervangen van alle vervuilde apparatuur zou niet alleen kostbaar zijn geweest voor de universiteit maar het zou ook lang hebben geduurd voordat de nieuwe apparatuur beschikbaar was en de installatie hiervan was voltooid. AREPA werd ingeschakeld om de apparatuur terug te brengen naar de toestand van vóór de calamiteit. Omdat het incident plaatsvond tegen het einde van het schoolsemester moest AREPA wachten tot het einde van het semester om de apparatuur te reconditioneren. Dit hield ongeveer een wachttijd van drie weken in.

De serverruimte bevatte 14 serverracks met verschillende audio- en visuele apparatuur die moesten worden gereconditioneerd. Bovendien was de hele kabelgoot boven de rekken met de CAT6-kabel en glasvezelkabels vervuild en waren de diensten van AREPA vereist.

Resultaat

AREPA heeft met succes de serverracks, de apparatuur in de racks, de kabeldoorvoer en de bekabeling hersteld. Her herstelproject duurde een week en was de perfecte oplossing voor de universiteit die hierdoor veel tijd en geld bespaarde.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »