Brand Bij Centrifuge Van Honingproductie


Categories: Maakindustrie, Reconditionering na schade, Brand & Roet, Corrosie
 

Honey Centrifuge
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
Tv Mobile Pos1 344307 Image1
Tv Mobile Pos1 344307 Image2
Tv Mobile Pos1 344307 Image3
Tv Mobile Pos1 344307 Image4
Tv Mobile Pos1 344307 Image5
Tv Mobile Pos3 344311 Image3
Honey Clean I
Honey Clean II
Incident

In Midden-Jutland, Denemarken, leed een honingproductiefaciliteit schade toen een centrifuge vlam vatte. Toen de telefoniste de kamer binnenkwam werd de elektriciteit afgesloten en werd de kamer gevuld met rook die het hele gebied bedekte met een plakkerig roet. De binnencarrousel van de centrifuge zat volledig vast en de onderkant van de tank, het verwarmingselement, de thermostaat en de isolatie waren volledig verbrand.

Uitdagingen en logistiek

De centrifuge in de faciliteit werd gebruikt om een ??groot aantal honingraten tegelijk te legen door het gouden goedje uit de kammen te centrifugeren en op te warmen tot 45 graden Celsius. De vloeistof zou dan uit de tank worden afgevoerd voordat deze wordt verfijnd en verpakt. Deze specifieke centrifuge is speciaal voor deze leverancier gebouwd en het bouwen van een nieuwe zou maanden hebben geduurd. De eigenaar besloot de restauratie voort te zetten en AREPA werd ingeschakeld voor technische reconditionering.

AREPA-specialisten moesten koolstof-sacharoseresten verwijderen met hamer en beitel, chemicaliën en door middel van slijpen. De verwarmingsribben en de thermostaat moesten op dezelfde manier worden benaderd. Nadat de vervuiling was verwijderd, kwam er lekkage aan het licht in het roestvrijstalen laswerk tussen de wanden van de container en de bodem van de machine. Vervolgens werd vastgesteld dat lekkende honing de warmtetrappen binnen was gedrongen en hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de brand was.

Resultaat

Naast het herstellen van de motor, aandrijving, controller en armaturen, hebben specialisten de machine voorzien van nieuwe verwarmingsprofielen, een thermostaat en hittebestendige isolatie. Dit alles werd voltooid tegen ongeveer 50 procent van de prijs van een nieuw apparaat en de reconditionering was binnen vier weken voltooid. Dit in tegenstelling tot een doorlooptijd van zes tot acht maanden voor een nieuwe centrifuge.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »