Pre-Pain


Categories: Reparatie & Hercertificering, Maakindustrie, Verzekering, Brand & Roet, Corrosie
 

Prepain
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
Pre Pain4
Show Caption
Hide Caption
Pré Pain facility caught fire on June 4, 2013.
Prepain Blussen
Show Caption
Hide Caption
Firefighters worked diligently to put out the fire.
Prepain Machine
Show Caption
Hide Caption
Damaged production line post fire.
Prepain Stokbroodjes
Show Caption
Hide Caption
AREPA restored the production line to previous conditions in just 6 days.
Scenario

Twee Pré Pain-productielijnen voor het bakken van brood in Oldenzaal, Nederland, waren zwaar beschadigd door een brand. Het opnieuw opbouwen van de getroffen opstellingen zou hebben geresulteerd in een enorm productieverlies. Pré Pain is marktleider in de nationale en internationale ‘foodretail- en foodservicemarkt’ voor 'bake off'-producten. Dagelijks produceren tien productielijnen honderdduizenden voorgebakken stokbroden, baguettes, petit pains, pistolets, ciabatta’s, carrés, triangels, bollen en nog vele andere broodproducten. Op dinsdag 4 juni 2013, rond 13.30 uur, ontstond er een brand in een koel-vriescombinatie. Hoewel het vuur eerst relatief klein leek, groeide het al snel uit tot een catastrofale miljoenenbrand. Eén productiehal ging verloren, twee werden zwaar beschadigd en zes productielijnen leden zware rook- en roetschade.

De volgende ochtend was AREPA bezig met het redden van wat zou kunnen worden gered. Onmiddellijk werd een team gevormd bestaande uit een tiental specialisten van Nederlandse AREPA vestigingen, ondersteund door hun collega's uit Denemarken en Zweden. Bovendien werden de medewerkers van Pré Pain voorbereid om de schoonmaakactiviteiten van alle kritieke gebieden en productielijnen met rook- en roetschade te starten. AREPA-medewerkers assisteerden ook bij het schoonmaken van transformatorkasten en kabels. Na de snelle reactie werden de productielijnen gereinigd, gewassen en behandeld om het roestvrij staal in zijn oorspronkelijke sterkte te herstellen. Zes productielijnen en een verdeelkast werden binnen vier dagen gereconditioneerd, volledig rook- en roetvrij, klaar voor gebruik.

Uitdagingen

De ruimten waar brandbestrijdingsactiviteiten hadden plaatsgevonden, werden afgesloten door tijdelijke wanden, terwijl machines en schakelkasten werden ingepakt. Het droogproces werd gestart met op aggregaten aangesloten luchtontvochtigers, om de productielijnen van hoofdzakelijk roestvrij staal te beschermen tegen verdere corrosie. Kleinere machines, machineonderdelen en onderdelen van schakelkasten werden getransporteerd naar droogkamers in de AREPA vestigingen. De twee zwaar beschadigde productielijnen zorgden echter voor grote bezorgdheid. "De ruimte was al vrijgegeven", zei B.J. Hudepohl, "maar we mochten onze activiteiten niet starten, omdat eerst de verzekeraars wilden beoordelen wat er moest gebeuren: naar beneden halen of herstellen." "Het was een kantelmoment ", vervolgt Paul van Beek." De beslissing kon beide kanten op. Uiteindelijk besloten de verzekeraars dat de continuïteit van de productie van het grootste belang was." Hudepohl: "Elke dag van niet-levering kostte ons een enorm bedrag. Eigenlijk was nieuwbouw geen optie, dat zou minstens een jaar vanaf het moment van bestellen hebben geduurd. Nadat de beslissing om te reconditioneren was genomen en dat was een serieuze beslissing, besloten we om op volle kracht vooruit te gaan. Achteraf ben ik erg blij dat we die stap hebben gezet. Paul en ik waren echt toegewijd en vastbesloten om het te laten werken, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

Resultaat

Niet iedereen was overtuigd van de haalbaarheid van de reconditionering. Er was veel scepsis, vooral vanuit een besturingstechnisch       standpunt. De reconditionering van een frequentieregelaar bijvoorbeeld zou nooit kunnen lukken. Desondanks is AREPA Reconditionering erin geslaagd de frequentieregelaar te herstellen. Na 6 weken waren de meeste beschadigde lijnen weer klaar voor gebruik.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »