Brand bij een Chemieproducent in Ohio, USA


Categories: Brand & Roet, Chemische schade, Afval & Puin, Wateroverlast, Reconditionering na schade, Maakindustrie
 

L OCM
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
1 OCM
Show Caption
Hide Caption
Kneader extruder before decontamination
2 OCM
Show Caption
Hide Caption
Kneader extruder after decontamination
3 OCM
Show Caption
Hide Caption
Kneader motor drive control panel before decontamination
4 OCM
Show Caption
Hide Caption
Kneader motor drive control panel after decontamination
5 OCM
Show Caption
Hide Caption
Hydraulic power supply before decontamination
6 OCM
Show Caption
Hide Caption
Hydraulic power supply after decontamination
Calamiteit

Toen een product binnen een hete hoogdruk  productiemachine in brand vloog bij een chemieproducent in Ohio, raakte de omringende apparatuur verontreinigd door rook en roet. De werkvloer, waarop hoogwaardige apparatuur voor  het mengen en  verpakken staat,  werd ook verontreinigd door water omdat de sprinklerinstallatie door de brand werd geactiveerd.  Om ervoor te zorgen dat de fabriek de productiedeadlines kon halen, werd AREPA direct ingeschakeld om de apparatuur snel te reinigen.

Uitdagingen & Logistiek

De specialisten van AREPA onderzochten de apparatuur en naast vervuiling door rook, roet en  blootstelling aan water, trof men in de apparatuur ook afvalproducten en omgevingsafval aan. Om de machine veilig onder stroom te kunnen testen, moest al de aangetroffen verontreiniging worden verwijderd. Water uit de sprinklerinstallatie was in open motoren en versnellingsbakken doorgedrongen waardoor deze volledig uit elkaar moesten worden gehaald om te drogen.

Engineers die waren achtergebleven om te assisteren bij het project, stelden vast dat een deel van de elektrische panelen moest worden vervangen, maar dat andere panelen professioneel gereinigd konden worden. Nadat er een volledige analyse van de kosten en vervangingsdoorlooptijd was gemaakt, werd vastgesteld dat het vervangen van de afgekeurde panelen een uiterst  dure grap zou worden en dat het zes maanden zou duren om ze te bouwen. Tijdens deze vervangingsperiode zou het zeer lastig worden om de bestellingen van de klanten tijdig te leveren en zouden de kosten van de bedrijfsonderbreking toenemen. AREPA bood technische reconditioneringsmogelijkheden aan voor de afgekeurde panelen; de klant nam deze mogelijkheden te baat om een herstelplan voor het bedrijf op te stellen. De klant besloot de afgekeurde panelen te reconditioneren en alleen de noodzakelijke onderdelen te vervangen waardoor de onderbreking van de productie aanzienlijk werd beperkt.

Resultaat

AREPA heeft met succes de apparatuur gereinigd en de afgekeurde bedieningspanelen gereconditioneerd. De fabriek kon binnen een paar weken de productie hervatten terwijl hiervoor door de engineers zes maanden was geschat.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »