Brand in Universiteitslaboratorium


Categories: Onderwijs, Reconditionering na schade, Conserveren & Stabiliseren, Brand & Roet
 

University
Show Caption
Hide Caption
Scroll through to see photos from this case.
Claus Christensen
Show Caption
Hide Caption
AREPA employee decontaminating Ultraviolet hardener
Morten Fallesen Pedersen
Show Caption
Hide Caption
AREPA employee decontaminating power supply rack
IMG 20190730 140257
Show Caption
Hide Caption
AREPA utilized water vacuum machines to remove the water that leaked in
IMG 20190804 115224
Show Caption
Hide Caption
Spray coater machine – one of the laboratory equipment that was contaminated
Lab
Show Caption
Hide Caption
Cleaned laboratory equipment ready for return to the laboratory
Calamiteit

Er ontstond een kleine brand binnen een vacuüm afzuigkap, het vuur verspreidde zich en door dampen en roet raakten twee laboratoria in een universiteit verontreinigd. Envista Forensics UK kreeg de opdracht een onderzoek in te stellen en circa 100 stuks laboratoriumapparatuur werd op een lijst vermeld en monsters werden gezonden naar het laboratorium van AREPA in Silkeborg (DK). AREPA kreeg het verzoek een prijsopgave met schatting te maken van de kosten voor sanering/herstel van de apparatuur, gebaseerd op de lijst met apparatuur en de resultaten van de monsters.

Uitdagingen & Logistiek

Uit de resultaten van de monsters kwam geringe chloorverontreiniging naar voren. AREPA gaf een prijsopgave voor de sanering en garandeerde de reinheid en functionaliteit van de apparatuur. De universiteit ging hiermee akkoord en huurde AREPA in om de sanering uit te voeren.

Om de laboratoria door een schadebeperkingbedrijf te kunnen laten reinigen en herstellen, werd alle apparatuur verhuisd naar een nabijgelegen laboratorium binnen de universiteit om daar de saneringswerkzaamheden uit te voeren. Vier dagen na de start van het project deed zich nog een uitdaging voor toen hevige regen door het dak op het werkterrein lekte. Om verdere verontreiniging van de apparatuur te voorkomen, verplaatsten de AREPA medewerkers de apparatuur en gebruikten ze waterstofzuigers om het water te verwijderen dat door het dak lekte.

Resultaat

Vier AREPA technici rondden binnen twee weken het saneringswerk af, waarbij prioriteit werd gegeven aan de apparatuur die de universiteit het dringendst nodig had. AREPA verplaatste haar 3 meter hoge gereedschaps-/werkcontainer naar de werkplek en verscheepte dit weer nadat het werk was afgerond. AREPA verliet de werkplek en liet een zeer tevreden klant achter, bovendien was het werk uitgevoerd voor minder dan 10 procent van de aanschafwaarde van nieuwe apparatuur.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »