Promens


Categories: Maakindustrie, Conserveren & Stabiliseren, Verzekering, Brand & Roet, Chemische schade, Corrosie
 

Istock 942242224
Incident

Voor leveranciers in de automobielindustrie is het een topprioriteit om vast te houden aan gevestigde productieschema's. Vertragingen in de productie resulteren in kosten van bedrijfsstilstand, gederfde inkomsten, gemiste groeimogelijkheden en kunnen zelfs resulteren in verloren contracten voor toekomstige activiteiten.

Promens is wereldleider in het ontwerpen en ontwikkelen van kunststofproducten met 188 vestigingen in meer dan 30 landen. Ze creëren verpakkingen voor farmaceutische, huishoudelijke en industriële chemicaliën, evenals componenten voor elektronica en de automotive sector. Als gevolg van een uitgebreide brand op één van de Europese locaties van Promens, zijn honderden zeer gespecialiseerde en dure kunststofmatrijzen zwaar beschadigd. De fabriek in Zevenaar produceerde meer dan 900 unieke kunststofproducten voor klanten in de auto-industrie. Het vuur beschadigde 550 mallen in de fabriek, die eigendom waren van de klanten van Promens.

Uitdagingen en logistiek

Dit project was vooral een uitdaging omdat in het getroffen magazijn de luchtvochtigheid extreem hoog was en de betrokken producten snel moesten worden verplaatst om het ontstaan ??van extra vervuiling te voorkomen. Bovendien gaven eerste onderzoeken van de mallen aan dat de brand slechts delen van elk product had beschadigd. De eigenlijke mallen vertoonden geen schade, maar de omliggende kritieke componenten inclusief de elektrische verbindingen, koelkanalen en hydraulische buizen werden drastisch aangetast door het vuur. Elk uur dat de matrijzen niet in gebruik waren, raakten de productieplanningen verder achterop en dus werd besloten om alle herstelwerkzaamheden ter plaatse bij Promens uit te voeren.

Resultaat

De plastic mallen werden beschadigd toen een brand in een nabijgelegen magazijn, gebruikt voor het opslaan van grondstoffen, kleurstoffen en halffabricaten, zich verspreidde naar het aangrenzende gebied. Eerste hulp medewerkers richtten zich in eerste instantie op brandbestrijding in het gebied waar grondstoffen werden opgeslagen, waar het vuur was begonnen, maar nadat facility managers arriveerden, werd de focus verlegd naar het beheersen van de brand, die zich naar het magazijn voor mallen had verspreid. Er werd besloten om de hitte vrij baan te geven door een zijwand te verwijderen, omdat grote hoeveelheden water uit brandslangen zouden hebben geleid tot meer schade en verlies als gevolg van mogelijke corrosie. AREPA-teams kwamen de volgende ochtend ter plaatse om de schade aan de mallen aan te pakken en een actieplan te ontwikkelen om verdere schade te voorkomen, aangezien herstelopties werden overwogen.

 

Download the PDF

Krijg de hulp die je nodig hebt.

Lees meer over onze technische reconditioneringsdiensten, onderhoudsservice, continuïteitsadvies en meer.

Contact »

Recent nieuws

Lees meer »