Thermografisch onderzoek

IR 0003 Incl Zichtbaar
Fouten en/of defecten in elektrische installaties uiten zich vaak in temperatuurverhogingen van de installatiedelen. Wanneer deze symptomen niet tijdig worden onderkend, kunnen ze uiteindelijk leiden tot storingen en/of brand.

Thermografisch onderzoek is een beproefde methode om potentiële defecten in een vroeg stadium te traceren.

Hoe thermografisch onderzoek werkt

Thermografie betekent letterlijk het vastleggen van warmtebeelden. Warmtebeelden ontstaan uit de hoeveelheid uitgestraald infrarood. Hoe warmer, hoe meer infrarood licht. Dit infrarood licht kan zichtbaar worden gemaakt met behulp van geavanceerde infraroodcamera’s. De waargenomen warmte (infrarood licht) wordt vastgelegd in digitale beelden die kunnen worden geprint. Zo ontstaat er snel een betrouwbaar beeld van fouten en/of defecten in een elektrische installatie. Een uitgebreid en volledig gedocumenteerd thermografisch onderzoek kan voor u dé oplossing zijn om een betrouwbaar beeld van uw elektrotechnische installaties en machines in kaar te brengen. Wij hebben voor u de specialisten en de apparatuur in huis.

Inspectie en ondersteunend thermografisch onderzoek (all-in) is een standaard onderdeel van de installatie inspecties bij AREPA Inspexx.


Inspectie Aanvragen

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een keuring aan te vragen.

Contact »

Recent nieuws

Lees ons laatste nieuws en blijf op de hoogte van wat er gebeurt binnen AREPA en in de reconditionerings-industrie!

Lees meer »