SCIOS Scope 10

Electrical Overload

Uw verzekeraar heeft u gevraagd een SCIOS Scope 10 inspectie uit te voeren. De SCIOS Scope 10 inspectie is een inspectie op basis van de NTA 8220 “Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico”. Deze inspectie wordt uitgevoerd door een SCIOS gecertificeerde inspecteur. De SCIOS certificatie houdt in dat de inspecteur elke 18 maanden en het inspectiebedrijf jaarlijks ge-audit wordt.

SCIOS Scope 10 aanvragen

Wat is SCIOS Scope 10?

Een inspectie volgens SCIOS scope 10 is een verdere uitwerking van het VIER (Verzekering Inspectie Elektrotechnische Risico’s) protocol op het gebied van brandveiligheid. Wij, als erkend en onafhankelijk keuringsbedrijf, beoordelen uw elektrische materieel op oneigenlijk gebruik of een defect dat brand kan veroorzaken. Dit houdt in:

  • Een visuele beoordeling van de installaties in risicovolle ruimten, machines en schakel en- verdeelinrichtingen. In de NTA 8220 zijn deze risicovolle ruimten en machines benoemt;
  • Infraroodopnames van schakel- en verdeelinrichtingen om de temperatuur te controleren;
  • Metingen of beproevingen waar noodzakelijk;
  • Rapportage met foto’s van de aangetroffen risicovolle situaties.

Hoe het werkt

De SCIOS Scope 10 inspectie wordt uitgevraagd door uw verzekeraar. U laat de inspectie uitvoeren en ontvangt een rapport van de inspectie. Een belangrijk onderdeel van de SCIOS Scope 10 keuring is het afmelden in het SCIOS portaal. Indien tijdens de inspectie geen afwijkingen worden geconstateerd wordt de inspectie in het portaal “zonder constateringen” afgemeld. Wel afwijkingen? Dan wordt de Scope 10 inspectie afgemeld “met constateringen”. Na het oplossen van de afwijkingen uit het rapport stuurt u de bij het rapport gevoegde herstelverklaring naar ons op en melden wij daarna het rapport in het portaal af “zonder constateringen”.

Indien u verzekeraar een NTA 8220 zonder registratie in het SCIOS portaal ook voldoende vindt kunt u deze hier aanvragen.

Scope 10 kosten

De prijs voor een SCIOS scope 10 inspectie wordt bepaald door de omvang en het gebruik van de installatie. In onze calculator geeft u op (indien bekend de verzekeraar) de branche , de oppervlakte en het aantal verdeelinrichtingen. En wordt de prijs voor de inspectie berekend.

 

Ook een inspectie volgens de ARBO wet?

Voorheen voerde u wellicht een NEN 3140 inspectie uit. Met de NEN 3140 inspectie voldeed u aan de verplichting vanuit de ARBO wet voor een aantoonbare veilige werkplek voor uw medewerkers.
Op verzoek vullen wij de SCIOS Scope 10 of NTA 8220 inspectie (brandgevaar) aan met inspectiepunten gericht op gevaar van letsel voor personen en dieren. Dit is de zogenaamde ARBO-check. Om deze gevaren in kaart te brengen passen wij de NEN 3140 inspectiemethodiek toe.
Omdat de inspectiemethodiek van de NTA 8220 iets afwijkt van de NEN 3140, en het brandrisico tijdens inspectie leidend is, krijgt de inspectie de aanvulling “+ ARBO-check”. Zo voldoet u niet alleen aan de eis van uw verzekeraar maar ook aan de ARBO wet.

Wilt u naast de brandrisico inspectie, de “ARBO-check” uitgevoerd hebben, vul dan het contactformulier in voor een maatwerk offerte.

Toch een NTA 8220 aanvragen? Kies hieronder dan voor 'NTA 8220 inspectie aanvragen'.

Geïnteresseerd ? ook inspecteur worden? kijk hier.


Recent nieuws

Lees ons laatste nieuws en blijf op de hoogte van wat er gebeurt binnen AREPA en in de reconditionerings-industrie!

Lees meer »